Kuljetuskäytännöt

TIETOA KULJETUSKÄYTÄNNÖISTÄ:

Reittien aikataulutuksen tekee kuljettaja, pysäkkiaikatiedot ovat hänellä. Aikataulutiedotuksen tekee liikennöitsijä ajettuaan reitit. Reitit elävät ja muotoutuvat ensimmäisten viikkojen aikana. Rantasalmen kunnan nettisivuilla ilmoitetaan aikatulut ja liikennöitsijät. Linkit ovat myös tässä tiedotteessa.

Kaikki kuljetukset linja-autoilla ja takseilla saapuvat ja lähtevät Pappilantien kuljetuspysäkeiltä, lukuun ottamatta klo 14 Parkumäen suuntaan lähtevää Soisalon liikenteen vuorobussia, joka pysähtyy Ohikulkutien koulukuljetuspysäkillä ja aamun Varkauden suunnasta tulevaa bussivuoroa. Pappilantien kuljetuspysäkit on sijoitettu koulun puolelle tietä, ja kuljetusten suunta on aina Joroistentien suuntaan. 

Oppilaita koululle tuovat huoltajat voivat ajaa Koulutien liikenneympyrään, jossa on muutama 15 minuutin pysäköintiruutu, tai käyttää Pappilantien pysäkkejä. Pappilantien pysäköintialuetta ei tule käyttää oppilaiden jättämiseen.  Kaikki pidempiaikainen pysäköinti tapahtuu Pappilantien pysäköintialueella, myös ilta-aikaan. Mopoille ja moottoripyörille on omat pysäköintiruudut lukion vieressä, ja niille ajetaan Koulutien kautta. Traktorit ja muut nelipyöräiset moottoriajoneuvot pysäköidään Pappilantien pysäköintialueen pysäkkikatoksen puoleisiin ruutuihin. Koulun piha-alueella on aina moottoriajoneuvolla ajo kielletty lukuun ottamatta huoltoajoa.

Taksikuljettajilla on kuljetusoppilaiden listat, josta lähtijät voi tarkastaa. Samat listat löytyvät koulun kuljetusvalvojalta lastauspaikalta. Lapset jätetään sovitusti tien kodinpuoleiselle sivulle. 

Koulukuljetus on usean toimijan yhteistyötä. Vastuuta jakavat huoltajat, kuljettajat, koulu ja sekä kuljetuksen järjestäjä. Koulun alkupäivinä muuttuvat reitit tilanteen mukaan, koska etukäteen ei ole tietoa esim. hoitopaikoista, harrastuksista jne. Nämä vaikuttavat kuormitukseen, joka vaikuttaa reitin ajoajan kestoon.

Jos oppilas ei tule kuljetukseen syystä tai toisesta, niin vanhemmat ovat velvollisia ilmoittamaan muutoksesta reitin kuljettajalle etukäteen.

Rantasalmen kunnan koulukuljetussivu

Koulukuljetuksien aikataulut lv 2023-2024 päivittyvät pian...

Rantasalmen kunnan koulukuljetusopas (uusittu 2022)